HISTÒRIA DE L'ESCOLA

Web centenari: http://www.100safa.net/

  1. Les Hermanas de la Caridad del Sagrado Corazón de Jesús s'instal·len a Santa Perpètua. Comencen amb una classe mixta per als més petits i una classe unitària per a nenes. Per a les joves adultes van engegar una classe de dues hores diàries de Cultura general, amb una mitjana de quaranta alumnes. Aquesta estructura, amb pocs canvis, es manté fins a finals de la Guerra civil. La comunitat de germanes estava formada, entre altres, per Segunda Moreno. La Superiora General de la Congregació era la Madre Rita Dolores Pujalte Sánchez.
historia_

1936. Les Hermanes han d'abandonar el col·legi en plena guerra civil. Són acollides a cases particulars.

1940. S'obre una altra classe per als més petits. Noces d'or de la Congregació.

1950. Es posa en funcionament una classe de comerç.

1952. Hi ha aules per a tot l'Ensenyament primari. Una única línia amb un total de 132 alumnes.1959. Les Hermanes col·laboren en la confecció dels vestits per als dos gegants que va adquirir l'Ajuntament. L'alcalde era Ramon Mas.

1963. S'obre una classe de Batxillerat.

1968. Santa Perpètua ha crescut molt a conseqüència de la immigració. El col·legi ja no pot fer front a la demanda de places i el 5 de març se signa l'escriptura de propietat del nou col·legi.
S'inicien classes de música instrumental, amb una gran participació: 65 alumnes dirigides per la hermana de la Cueva.

1969. S'enceten les gestions amb l'arquitecte que elaborarà els planells del nou edifici, ubicat al carrer Puig i Cadafalch.

1970. Es canvia l'uniforme de les alumnes. L'anterior era negre, amb faldilla de plecs, corbata vermella i banda vermella a la cintura.

1971. El 29 de maig es col·loca la primera pedra de l'edifici actual.

1972. El curs 72/73 s'inaugura amb el nou col·legi. L'acte oficial és el 16 de desembre. S'imparteixen els cursos complets d'EGB, parvulari, Batxillerat elemental i Primer grau de Formació Professional, branca de Secretariat Administratiu.

1976. Comença a funcionar l'Associació de Pares (APA).

1978. Any de l'actual Constitució espanyola. Hi ha dues línies per a l'EGB i augmenta el nombre de professors especialistes (idiomes, educació física, música, etc.)

1979. Estatut d'Autonomia de Catalunya. Comencen a impartir-se algunes classes en català. Anys de reciclatge per als professors.

1985. Es constitueix el primer Consell Escolar. Aquesta institució, des d'aleshores, ha anat renovant els seus membres cada dos anys.

1986. Comencen les classes mixtes des de primer d'EGB.

1988. Comença la Reforma, per 1r de Primària.

1993. El dia 11 de maig es firma l'escriptura de compra d'una parcel·la de 3000 metres quadrats, annexa a l'edifici actual, destinada a les classes d'ESO. Al juliol comencen les obres.

1994. S'obren dues classes per a nens de tres anys.

1995. Al setembre s'inicien les classes de 3r i 4t de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO). ES tripliquen les classes d'ESO i algunes de Primària. És l'últim any de la Formació Professional. Augmenta el nombre de professors.

1996. Curs 1996/97: primera promoció d'alumnes amb el títol d'ESO.

1997. El 26 de desembre se celebra el 25 aniversari del col·legi en la ubicació actual.

2004-08. Nous equipaments: Dos mediateques, tres aules d'informàtica, aula de música, espai polivalent (representacions teatrals, audicions), estudi d'enregistrament.

2009: El col·legi inicia una revolució tecnològica. Connexió a Internet a tot el centre, plataforma virtual per a tota la comunitat educativa, pisssares digitals interactives a les aules, etc

Imagen7
Imagen6
Imagen4
Imagen5
Imagen7 Moodle centre